IVON STREET STUDIO
       
     
 A glossy yellow spiral stair acts as sculpture, and plays contrast to the reclaimed barn wood floors.  The main level studio is flanked by a fun (and perhaps a little racy) glassy shower and bathroom.
       
     
 The simple and nearly maintenance-free exterior is clad mostly in salvaged fir, and complemented by fiber-cement panels and a standing seam metal roof.  Window patterns and white trim details are nods to the neighboring four-square house.
       
     
 The third-floor sleeping penthouse is a compact counterpart to the spacious studio below.  Big glassy sliding doors on three sides, which lead to the surrounding roof deck, lend loads of natural light and create a treehouse-like atmosphere.
       
     
 The glassy shower is perched over the entry stairwell.
       
     
 The main level bathroom, with the glassy shower, is compact but still airy with its simple material palette.
       
     
 A contrast of materials is seen in the sleeping penthouse too, with a glossy red modern fan balanced with the reclaimed bleacher wood flooring.
       
     
 The upstairs powder room makes good use of a compact sink and Toto Washlet toilet.
       
     
 The glossy yellow sculptural spiral stair outshines the compact corner kitchen.
       
     
 Salvaged barn wood flooring is highlighted against the simple white interiors.  Knot holes were filled with trinkets and epoxy.
       
     
 The sculptural and glossy yellow spiral stairs extends up through a light well to the third-floor sleeping penthouse.
       
     
Curtis_Exterior (7).jpg
       
     
IVON STREET STUDIO
       
     
IVON STREET STUDIO

This 2,000sf infill work-live home was designed for creativity.  The airy main level studio, with its 12-foot ceilings, is a place for jazz practice and performance, and for making visual art.

Featured in the Oregonian, Build It Green Tour, Portland Modern Homes Tour, and on Green Science Oregon TV.

 A glossy yellow spiral stair acts as sculpture, and plays contrast to the reclaimed barn wood floors.  The main level studio is flanked by a fun (and perhaps a little racy) glassy shower and bathroom.
       
     

A glossy yellow spiral stair acts as sculpture, and plays contrast to the reclaimed barn wood floors.

The main level studio is flanked by a fun (and perhaps a little racy) glassy shower and bathroom.

 The simple and nearly maintenance-free exterior is clad mostly in salvaged fir, and complemented by fiber-cement panels and a standing seam metal roof.  Window patterns and white trim details are nods to the neighboring four-square house.
       
     

The simple and nearly maintenance-free exterior is clad mostly in salvaged fir, and complemented by fiber-cement panels and a standing seam metal roof.  Window patterns and white trim details are nods to the neighboring four-square house.

 The third-floor sleeping penthouse is a compact counterpart to the spacious studio below.  Big glassy sliding doors on three sides, which lead to the surrounding roof deck, lend loads of natural light and create a treehouse-like atmosphere.
       
     

The third-floor sleeping penthouse is a compact counterpart to the spacious studio below.  Big glassy sliding doors on three sides, which lead to the surrounding roof deck, lend loads of natural light and create a treehouse-like atmosphere.

 The glassy shower is perched over the entry stairwell.
       
     

The glassy shower is perched over the entry stairwell.

 The main level bathroom, with the glassy shower, is compact but still airy with its simple material palette.
       
     

The main level bathroom, with the glassy shower, is compact but still airy with its simple material palette.

 A contrast of materials is seen in the sleeping penthouse too, with a glossy red modern fan balanced with the reclaimed bleacher wood flooring.
       
     

A contrast of materials is seen in the sleeping penthouse too, with a glossy red modern fan balanced with the reclaimed bleacher wood flooring.

 The upstairs powder room makes good use of a compact sink and Toto Washlet toilet.
       
     

The upstairs powder room makes good use of a compact sink and Toto Washlet toilet.

 The glossy yellow sculptural spiral stair outshines the compact corner kitchen.
       
     

The glossy yellow sculptural spiral stair outshines the compact corner kitchen.

 Salvaged barn wood flooring is highlighted against the simple white interiors.  Knot holes were filled with trinkets and epoxy.
       
     

Salvaged barn wood flooring is highlighted against the simple white interiors.  Knot holes were filled with trinkets and epoxy.

 The sculptural and glossy yellow spiral stairs extends up through a light well to the third-floor sleeping penthouse.
       
     

The sculptural and glossy yellow spiral stairs extends up through a light well to the third-floor sleeping penthouse.

Curtis_Exterior (7).jpg